Очевидно промените в Изборния кодекс, одобрени от парламента късно вечерта на

...
Очевидно промените в Изборния кодекс, одобрени от парламента късно вечерта на
Коментари Харесай

Президентът обнародва Изборния кодекс

Очевидно промените в Изборния кодекс, утвърдени от Народното събрание късно вечерта на 29 април, са се понравили извънредно доста на президента Румен Радев. На 30 април, т.е., безусловно часове след края на пленарното съвещание, на което бяха разисквани и гласувани поправките, президентът към този момент е издал декрет за обнародването им. Нещо повече – текстовете вече могат да бъдат открити в ексклузивен брой на Държавен вестник, въпреки и с дата от 1 май.

Така Радев на процедура не остави никакъв късмет даже да му бъде поискано да наложи несъгласие върху законовите промени, които станаха обект на извънредно яростни и продължителни конфликти в пленарната зала. От ГЕРБ позволиха в края на съвещанието, че може и да се извърнат към президента с такова искане. Светкавичната експедитивност, с която президентът обнародва поправките, обаче сподели, че той няма желание да им остави такава опция.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов беше настоял Радев да върне измененията в Народното събрание за наново разискване поради улесненото формиране на изборни секции в чужбина. Неговата партия обаче е извънпарламентарна, а и поправките към оня миг даже не бяха признати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР